Riuntörmä

Ranta_Riuntörmä
 

Pikonlinnan Rantatörmä sai rinnalleen yhtä uljaan Riuntörmän. Molempien talojen ajattoman tyylikkäät, rapatut julkisivut istuvat ilmeeltään Pikonlinnan vanhaan, arvokkaaseen rakennuskantaan.

 

Riuntörmän suunnittelun lähtökohtana on tilojen väljyys, esteettömyys, muunneltavuus ja valoisuus. Asuntojen suuret ikkunat, jotka ulottuvat osin jopa lattiaan asti, tuovat valon kaikkiin huoneisiin ja mahdollistavat ympäröivän maiseman aistimisen.

 

Avarat pohjaratkaisut tarjoavat monipuolisia sisustus- ja kalustusmahdollisuuksia. Keittiössä on teräksisenväriset, tyylikkäät kodinkoneet sekä muun muassa turvakatkaisuominaisuuksin varustettu keraaminen liesitaso ja liukuva liesikupu. WC:ssä on korotetut istuimet. Tyylikkäissä löylyhuoneissa on vaivaton kulkea kaksiaskelmaisen portaan ja tukevan kaiteen ansiosta.

 

Kaikkiin huoneistoihin on helppo portaaton pääsy hissillä, joka on normaalia tilavampi. Hississä on istuin ja sinne mahtuu myös pyörätuoli saattajineen, joten asunnot soveltuvat erinomaisesti myös liikuntaesteisille ja varttuneemmallekin väelle.

 

Asuminen Riuntörmässä on helppoa ja energiatehokasta. Jokaisessa kodissa on oma vedenmittaus sekä yhtiössä keskitetty, lämmöntalteenotolla varustettu koneellinen tulo- ja poistoilmanvaihto. Jokaisessa asunnossa on nykyaikaiset ja energiatehokkaat kodinkoneet ja vesikalusteet. Pikonlinnan alueelle rakentuu taloyhtiöiden yhteinen, ajanmukaisen lajittelun mahdollistava jätehuoltopiste. Rakennuksen laskennallinen energialuokka on A2007.

 

Ainutlaatuinen luonto osana omaa kotia

 

Kaikissa asunnoissa on tilavat parvekkeet tai pihaterassit, jotka laajentavat kotia ja mahdollistavat ympäröivästä ainutkertaisesta luonnosta nauttimisen. Kahden ylimmän kerroksen kolmioiden parvekkeet on varustettu ulkotakkavarauksella.

 

Ensimmäisen kerroksen pihaterassiasunnoista on käynti rantapuistoon, joten omasta saunasta pääsee kätevästi pulahtamaan Vesijärveen. Yhtiön asukkaiden käyttöön on rakennettu oma laituri ja uimakoppi Vesijärven rantaan.

 

Pikonlinnan Riuntörmä, Armas Branderin katu 14, 36280 Pikonlinna.